Українцям

Що найбільше у м'ясі?

admin

Найбільш смачним визнано м'ясо з рівною кількістю білка та жиру (По 20%). Основу жирів м'яса складають насичені жирні кислоти – близько 30%. Жири з м'ясних продуктів засвоюються по-різному, це впливає температура їх плавлення. Більш легкоплавкий свинячий засвоюється на 97%, тугоплавкий баранячий – на 90%.Aug 29, 2020

Переважна складова частина м'яса – м'язова тканина, до складу якої входять: волога (73-77%), білки (18-21%), ліпіди (1-3%), екстрактивні речовини (1,7-2% азотистих, 0, 9-1,2% безазотистих), мінеральні речовини (0,8-1,0%).

Багатий продукт залізом, що бере участь у синтезі гемоглобіну. Яловичина, свинина та багато інших сортів багаті кальцієм, вітаміном D, фосфором, що зміцнюють кістки, зуби та нігті, а також зміцнюють імунітет.

1. М'ясо – єдине джерело вмісту білка. Багато людей навіть не замислюються про те, що рослинна їжа теж може бути багата на білок. Існує ряд продуктів, готових замінити всі корисні елементи, містяться в м'ясі.