Українцям

 Скільки можна зберігати сир після відкриття упаковки?

admin

Тверді та напівтверді сири Дозволяється зберігати тверді види в холодильній камері у закритій тарі до півроку, після відкриття – до 14 днів. Напівтверді сорти рекомендують тримати у холодильнику не більше 4 місяців, а після розтину вжити протягом 1-2 тижнів.

Найоптимальнішим і найдоступнішим місцем для зберігання сиру є холодильник. Він забезпечує найщільнішу герметизацію для захисту сиру від вологи та запахів. Термін зберігання сиру в залежності від сорту становитиме від двох тижнів до місяця. У морозильній камері сир збережеться трохи довше – до трьох місяців.

Але після відкриття упаковки термін зберігання сиру помітно зменшується і зазвичай не перевищує 5-7 днів.

Якщо магазин розфасовує сир для споживачів, то термін придатності такої сирної нарізки становить 12 годин, і саме цей термін має бути зазначений на упаковці, що розфасовує.