Українцям

 Скільки часу потрібно для замочування квасолі?

admin

Покладіть квасолю у велику каструлю, залийте холодною водою і заберіть у холодильник на 12–24 години. На 1 склянку квасолі вам знадобиться 5 склянок рідини.

Чи варто взагалі замочувати квасолю? Так, безумовно, причому краще у підсоленій воді: час варіння квасолі скоротиться приблизно на 45 хвилин. До того ж, попередньо замочена квасоля рівномірніше поглинає воду у процесі приготування. Замочити квасоля можна і на ніч (тобто 8-12 годин), та на добу.

Заливаємо квасоля холодною водою так, щоб над бобами було приблизно 3-5 сантиметрів. Залишаємо квасоля на 8-12 годин. Якщо замочуємо вдень, можна, можливо міняти воду кожні три години. Якщо немає часу на довгий замочування, використовувати швидкий або гарячий спосіб.

Замочувати квасолю потрібно не менше чотирьох годин. А краще залишити боби у воді проти ночі. На склянку продукту потрібно 5 склянок рідини. Якщо хочете прискорити замочування, ось корисна порада: залийте бобові гарячою водою, відправте на плиту і проваріть кілька хвилин.