Українцям

Що зробити щоб відварена картопля не потемніла?

admin

При варінні вода повинна повністю покривати бульби. Якщо ви вже варили саме таку картоплю, і, знаєте, точно, що вона потемніє, то при наступному варінні додайте лавровий лист або невелику ложечку оцту. Воду соліть заздалегідь. Найкраще класти бульби у воду, коли вода закипає.

Щоб сиру терту картоплю не потемнівможна влити в нього трохи гарячого молока.

  1. У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! …
  2. А ще можна використати не терку, а кухонний комбайн.

Jul 26, 2021

У натерту картоплю додайте подрібнену на дрібній тертці одну велику цибулину (приблизно на 1 кг картоплі). Цибуля перешкоджає потемнінню картоплі та надасть аромату страві.

Бульби картоплі після варіння темніють під дією повітря, на них можуть з'являтися сірі, сині або чорні плями. Це відбувається в результаті реакції заліза та хлорогенової кислоти, які містяться у тканинах картоплі.