Що робить розмарин?
Деякі з найцікавіших переваг для здоров'я розмарину включають здатність покращувати пам'ять та настрій, зменшувати вираженість запальних процесів, больових відчуттів, стимулювати кровообіг та імунну систему, виведення з організму токсинів, а також запобігати передчасному старінню.
Пікантна приправа чудово поєднується з м'ясом та рибою, доповнює салати, закуски, супи, соуси, м'ясні фарші, піцу, страви з квасолі та гороху. Розмарин ідеально ароматизує алкогольні напої – лікери, вино, горілку, пунш, грог та пиво.
Розмарин – це відмінний зміцнюючий та профілактичний засіб. Він швидко насичує організм потрібними вітамінами та мінералами, завдяки чому знижується ризик виникнення багатьох захворювань. При застуді корисно додавати щіпку приправи до страв. Розмарин має антибактеріальну та знеболювальну дію.