Українцям

Чим відрізняється червоний вермут від білого?

admin

Vermouth Secco (сухий) – сухий вермут, вміст цукру в якому не перевищує 4%; Vermouth Bianco – білий вермут, містить від 10 до 15 % цукру; Vermouth Rosso (солодкий) червоний вермут із вмістом цукру більше 15 %;

Лідер продажу – Martini Bianco, він підходить для змішування в коктейлях і відрізняється приємним ванільно-трав'яним смаком. Друге місце по праву займає бренд Cinzano, основний конкурент Martini у боротьбі за ринок. Лінійка у Чинзано не менш широка, а до складу входить більше рослинних компонентів.

Вермути все ж гіркіші, більш терпкі. А Мартіні м'який, приємний навіть у чистому вигляді. Але це, чесно кажучи, заслуга виробників. Залишити аромат і смак гіркого полину при цьому без гіркоти.

Червоні насолоджуються і в чистому вигляді. Їх подають охолодженими до 10 °C з солоними горішками, крекерами, шинкою, червоним виноградом чи полуницею. Розводять тільки тоніком, содовою або джином (пропорція 1:2).