Чим корисна риба для людини?
У рибі міститься багато необхідних організму людини мінеральних елементів, серед яких переважає фосфор, кальцій, калій, натрій, магній, сірка. А також залізо, мідь, марганець, кобальт, цинк, молібден, йод, бром, фтор та інші елементи, що мають важливе значення для організму людини.
Знижує ризик хвороб серця Жирні кислоти омега-3 знижують рівень запалення та захищають від хронічних хвороб серця. До того ж вживання риби скорочує ризик розвитку серцевої недостатності та ішемічної хвороби серця.
Це тріска, камбала, хек, щука, судак, окунь, мінтай. — Мінтай вважаю найкращим через низьку калорійність, високий вміст білка і зовсім низький вміст жиру, — каже лікар-гастроентеролог Світлана Федорова.
Зловживання такими продуктами дає додаткове навантаження на серце, нирки, печінку та кровоносну систему людини. Крім цього, слабосолона риба може викликати гельмінтози – хвороби, які спричиняють паразити гельмінти. Вчені з Гарварду рекомендують людям їсти рибу два рази на тиждень.