Як правильно вибрати свіже м'ясо яловичини
Щоб перевірити яловичину на пружність, натисніть пальцем на шматок м'яса: якщо м'ясо свіже, ямка швидко вирівняється, а колір не зміниться; Жир на свіжій яловичині має білий колір і кришиться. Якщо жирові прошарки жовті, перед вами – м'ясо старого животного.12 окт. 2021 р.
Як визначити якість яловичини?
Охолоджене м'ясо повинно мати суху скоринку підсихання блідо-червоного кольору. Поверхня свіжого розрізу злегка волога, колір властивий м'ясу даного виду тварини. М'ясний прозорий сік. Відтане м'ясо має більш інтенсивне забарвлення поверхні туші та її глибинних шарів.
Якого кольору має бути свіжа яловичина?
У свіжої молодої яловичини жир кремово-білого кольору, а м'ясо яскраво-червоне. Якщо ж воно темно-червоне, а жовтий жир, значить перед вами м'ясо старої тварини.