Якщо баклажани гірчать що робити
Розрізаємо плоди вздовж або ріжемо кружальцями і посипаємо великою сіллю. Саме великою: м'якоть овочів пориста, вона охоче прийме дрібну сіль, яка там і залишиться. Так, баклажани перестануть гірчити, але будуть надто солоними. Залишаємо хвилин на 20-30, щоб на поверхні проступила рідина.12 лип. 2022 р.
Як позбутися гіркоти баклажанів?
Для цього необхідно розрізати баклажан уздовж і ложкою дістати насіння звідти. Ще один спосіб легкого позбавлення гіркоти в баклажанах. потримати овочі в молоці. Помістіть їх у літр молока на 30-40 хв і накрийте кришкою. Відіжми баклажани паперовим рушником і приступай до приготування своєї страви. Збережена копія
Чому баклажан дуже гіркий?
Основна причина, чому баклажани гірчать наявність у них соланіну. Він є токсичною органічною сполукою з групи алкалоїдів. Утворюється речовина найчастіше під час порушення агротехнічних вимог та служить для захисту від шкідників та хвороб. Але це не єдиний фактор, що впливає на присмак овочів. Збережена копія